Sivut

keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Opel Astra, pohjamaalausta + Muovikorjaus opetustuokio

 POHJIEN MAALAUSTA:

Tänään vedettin Ooppeliin pohja- ja hiontamaali. Tässä kuosissa takaluukku aamulla.


Ja eikun tosi toimiin eli pohjamaalaukseen. Maali täytyi häivyttää reunoille mentäessä, ettei teippien reunoille jäisi sellaista korkeaa "maalarajaa".


Pohjamaalasin myös toisenkin vauriokohdan autosta.


Pohjamaalin jälkeen oli hiomamaalin vuoro ja tälläinen lopputulos. Päivän päätteeksi auto siirrettiin hallin puolelle ja hiottiin ihan vähän 400:lla "pintaa rikki" että varmasti on kuivunut huomiseksi. Eli huomena jatkuu.



__________________________________________________

Tähän väliin
LUONNOKSET:

Tässä joitakin lupailemiani Corvette -projektin logo luonnoksiani:



__________________________________________________

MUOVIKORJAUSTA:

Kaiken tämän lisäksi opettaja näytti tänään muovikorjausta käytännössä, oppilaitten samalla tehdessä muistiinpanoja. Oli mukavampaa seurata työn etenemistä ja kirjata asioita itse ylös, kuin esim. luokassa kuunnella paasausta ja kirjoittaa ylös mitä käsketään.

Mielestäni on parempi kun näkee työn etenemisen vaihe vaiheelta, kerrotaan mitä missäkin vaiheessa pitää varoa tekemästä ja mitä mokia voi sattua milloinkin +kerrotaan/näytetään miten ne mahdolliset mokat korjataan. On myös hyvä kun työskentelyä seuratessa huomaa että joskus täytyy soveltaa halutun lopputuloksen saamiseksi ja että alkuperäiset suunnitelmat saattavat muuttua työn edetessä, esim. jos vaurio kohta paljastuukin luultua suuremmaksi.

Saattaa huomata ettei asiat välttämättä ole niin yksinkertaisia kuin pelkällä teoriatunnilla voisi luulla. Siksi mielestäni tämän päiväinen opiskelutapa on hyvinkin antoisa ja siten asiat jää varmasti paremmin mieleen.

Ehkäpä kirjaan tänne ylös muovikorjauksen työvaiheet jahka saan käsiini kuvamateriaalia tapahtuneesta, ihan senkin takia että täältä voin sitten helposti bongata asiat jotka tunnilla kirjoitin ylös oikein kuvien kanssa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti