Sivut

perjantai 25. toukokuuta 2012

Audi A3, Viimeisen pinnan maalausta

Torstai päivä meni kokolailla auton suojaamiseen.


Iltapäivällä kerettiin kumminkin maalaamaan viimeksi unohtuneet kohdat.
(Maalia tehtiin 0,1 l)


Tänään sitten maalattiin loput autosta.
(Maalia meni ensimmäisella rundilla 1,5 l ja toisella 1,4 l)

Jani katsastaa lopputulosta

Yllä olevasta kuvasta voi huomata kuinka takarenkaan suojamuovi on hieman pois paikoiltaan. Kävi meinaa sillä lailla että ruiskusta tuleva paineilma lennätti muovin pois ja maalia meni Heiskasen hienoihin vanteisiin!
Vahingoilta kuitenkin vältyttiin kun Heisu juoksi hakemaan tinneriä ja paperia ja pyyhki tuoreen maalin pois.

Maalasin itse auton, sillä siinä täytyy pitää aika ripeää tahtia, jotta saadaan tasainen hyvä pinta.







Mokasin kyllä ja pahasti kun yritin ottaa teippauksia lopuksi pois, ja osuin sormella siihen vasta maalattuun pintaan! AAAR!
-.-

Heisu maalasi konepellin ja hyvin meni! Ei valumia eikä kuivaa pintaa.
Ilmeisesti ruiskusta lennähti skökäreitä konepellin etuosaan, mutta niistä hankkiudutaan eroon alkuviikosta.



Hyvä Heisu!

Täytyy sanoa että mielestäni Heisun ruiskunkäyttö sujui jo pohjamaalivaiheessa yllättävän hyvin ekakertalaiselle. Tuutoroidessa huomaa joskus kun kaikki eivät aina muista pitää ruiskua esim. koko ajan samalla etäisyydella maalattavasta pinnasta. Tai maalata ruiskulla ikään kuin vaakatasossa ja suorittaa maalausliike niin että "viuhka on leveä" (en osaa selittää :) ). Mutta Heiskasella tuntui olevan tälläiset perus jutut tosi nopeasti hallinnassa.

Muutenkin hyvää työseuraa, sillä Heisu hoitaa annetun homman loppuun ja huolella. Paremmin kuin monet: Muistan meinaan kun joskus nakitin joillekkin ykkösluokkalaisille hommia. Ne teki niitä 30 min ja lähti lätkimään. Itse sai sitten nekin hoitaa loppuun.

2 kommenttia:

  1. Hyvää pohdintaa auton maalaamisen lomassa. Kävin itsekin tarkastamassa pinnat ja täytyy sanoa että alat olla jo valmis ruiskumaalari. Suuri yllätys oli myös tutoroitavan asenne ja osaamisen omaksuminen. Hienoa työtä joka suhteessa molemmilta!

    VastaaPoista